Culinair!

Eten koken

Waar doen we dit?

Op Buitenplaats Klarenbeek.
 
Wat doen we?

De werkzaamheden vinden plaats op de genoemde locatie waar, onder begeleiding, de basis kennis over voedsel, kennis over gezond voedsel pakket, zelf groenten verbouwen, fruit verzamelen en verwerken, eten koken en taart bakken tot de mogelijkheden behoort. De mate van begeleiding en de te verrichten werkzaamheden zijn sterk afhankelijk van de competenties van de deelnemers.

 

Voor wie?

  • Wajong-gerechtigden
  • Voortijdig schoolverlaters
  • Uitvallers arbeidsmarkt
  • Jongeren met een gedragsbeïnvloedende maatregel
  • Verslaafden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan jongeren met een gameverslaving.

 
Onze verwijzers zijn:

  • UWV
  • Gemeenten
  • Centra voor Jeugd en Gezin
  • Particulieren
  • Reguliere (zorg)organisaties

 
Hoe gaan we te werk?

Deelnemers worden 1 op 1 of in kleine groepjes begeleid door vaste aanspreekpunten. Door het uitvoeren van fysieke activiteiten met een arbeidsmatig karakter, leren deelnemers hun eigen mogelijkheden en beperkingen kennen. Deelnemers worden gestimuleerd tot arbeidsmatige handelingen door een beloningssysteem waarin samen met de deelnemer gekeken wordt naar het totaal en kwaliteit aan gewerkte uren. Tijdens de activiteiten zullen de volgende thema’s steeds worden benadrukt:

  • Zelfkennis, zelfbeheersing en zelfvertrouwen.
  • Op een goede manier contact maken met de ander.
  • Eigen grenzen leren kennen en aangeven.